Анатолій Могильов обговорив перспективи співпраці з представниками правлячої династії Держави Катар

9 ноября 2010 г. в 09:45

У ході візиту Міністра на 79 сесію Генеральної асамблеї Інтерполу Анатолій Могильов провів кілька зустрічей з представниками правлячої династії Держави Катар, зокрема, він зустрівся з представником правлячої родини шейхом Халіфою Аль-Тані.


За словами шейха стабілізаційні процеси, що відбуваються в Україні за останній рік значно підняли рейтинг нашої держави в країнах арабського світу. Так, керівники країн Близького Сходу зацікавилися розвитком більш тісних взаємовідносин із Україною, зокрема в аграрній сфері, а також авіа та суднобудівництві.

- Ці переговори важливі для нашої держави. Особливі надії бізнескола Катару покладають на можливу співпрацю з Миколаївським суднобудівним заводом щодо спільної роботи з будівництва кораблів.

Крім цього шейх Халіф Аль-Тані зазначив, що бізнес дозволяє говорити про зменшення ризиків щодо інвестиційних проектів, адже в Україні спостерігається зниження криміногенної ситуації.

У свою чергу українська сторона підкреслила, що арабський світ дуже цікавий нам як потенційний інвестор, можливості якого вимірюються мільярдами доларів.

Міністр Анатолій Могильов запевнив, що він як член Уряду доповість про ініціативи керівництва Держави Катар Президенту України та Уряду.

 

Джерело:  ДЗГ МВС України

EXMO affiliate program